Robin O'Wrightly



Eredeti nevén: Szabó Borka (Budapest, 1978. február 23. —) magyar író. 2017 óta a Mogul Kiadó szerzője.

Életrajza

Váczy Borbála Virág néven született 1978. február 23-án, Budapesten. Édesapja Váczy Jépont Tamás grafikusművész és író. Férjezett, két gyermeke van.
Írói életpályája
1990-ben, 12 évesen kezdett el írni egy kisregényt („Hetedik parancsolat” munkacímmel) Barbara Vazzi álnéven, de a korához nem illő műfaja (erotikus noir lélektani krimi) miatt nem jutott át a cenzori szűrőn. Ennek ellenére nem adta fel, onnantól kezdve verseket, novellákat, abszurd szkiteket, színdarabot írt, elsősorban a fióknak, illetve a baráti körnek. Középiskolai irodalmi pályázatot nyert, de nagyobb figyelmet nem kapott. 2007 óta újságírással, 2009 óta könyvkiadással is foglalkozik. 2009-ben posztumusz publikálta édesapja,
Jépont regényét. 2009-2011 között felébredt benne a regényíró, és megírta első narrációs szatíráját Erelem (eszetlen szerelem) címmel – a pontos dátum ismeretlen, csak az a biztos, hogy kereken húsz napig tartott a megírása -, amit 2015-ben baráti unszolásra kiadott egy angol-amerikai magánkiadónál (Blurb Co.). 2015-től kezdett el folyamatosan, hosszabb történeteket írni (még két másik regény készült el abban az évben). 2016-ban az Ad Librum Kiadó adta ki a második (kis)regényét, ami tulajdonképpen a 12 évesen írt kisregény feltámasztása volt. 2017-ben indult a Twister Media Bekezdés-pályázatán, de nem jutott be a shortlistre. 2017 óta hivatásszerűen ír, évente több publikációja is van. Egyelőre kis példányszámú kiadások, illetve elektronikus könyvek alkotják a portfólióját.


Díjak, nevezések 

1. helyezett – Dugonics András Irodalmi Díj 2020 – Humor, Szatíra kategória (nevezett könyv: Erelem – eszetlen szerelem)
Jelölés – Aranykönyv 2019 – Ifjúsági regény-kategória (nevezett könyv: Az amulett rejtélye)

Stílusa

A narrációs szatíra lényege, hogy az író kiidegeli önmagát. És ha már ott van, akkor az olvasót is. (a szerző)

Ez – a parodisztikus műfajon belül – egy igen egyedi stílus-ágazat, amelyben az író a saját szarkasztikus vagy ironikus belső gondolataival – „beszólásokkal” – vagy éppen fiktív, külső szemlélőkkel “folytatott” dialógusbetétekkel – „kiszólásokkal” – színezi a cselekményt, ezzel zökkenti ki és szórakoztatja az olvasót szokatlan formában. Ezt a stílusbetétet általában dőlt és/vagy idézőjelbe, esetleg zárójelbe tett, elkülönített részben jeleníti meg.

Példa a megjelenítésre

Narrációs szatírái 
(megjelenési sorrendben)
Erelem (eszetlen szerelem)
Andrea & Andrea
Erelemkettő (duplán eszetlen szerelem)
Mexerelem (triplán eszetlen szerelem)
Andrea tutto bene
Tonio & Leona
Továbbá tervben van még pár ilyen stílusú regény.

Alkotói nevei

2000 óta viseli a Szabó Borka művésznevet (grafikus-kiadványszerkesztő, illusztrátor munkakörben), civil névként is ezt használja. 2018 óta Virágh Máté néven szöveggondozást (irodalmi szerkesztés, olvasószerkesztés, korrektúra) is végez.

Írói neve
2015 óta pedig az írói nevét, hogy egyrészt elkülönítse a „civil” könyvkiadó éne(i)től, másrészt, hogy objektíven, entitásától függetlenül szemlélhessék a műveit. Eredete: angolszász, uniszex, szójátékon alapuló beszédes név. “Igazmondó Rigócska”.

Az írói név felépítése
robin = uniszex név, de az angolban a rigófélék családjára is utal; csacsogó, éneklő madár (utalás egy időben az énekesi becenévre is) o’ = ír hangzás (az egyik kedvenc író, Flannery O’Connor nyomdokán) write + rightly = írd az igazat, írj helyes módon.

Művei
Könyveit ,,saját kattantságához idomítva” “mentális besorolás” szerint osztja fel. Ezek:
Antidepresszáns terápia: vidám írások (narrációs szatírák). Különleges alsorolás: andidepresszáns felnőtteknek (az Andrea névre utalva).
Dühkezelő program: elgondolkodtató, komor, bizarr, sokszor sokkoló történetek.
Érzékenyítő kurzus: lélekre ható, szívbe markoló, a multikulturális különbségekről tanító regények, novellák.
Ifjúságvédelem: 12+-os sztorik.
Varázslatos hipnózis: fantasy, azaz mese felnőtteknek.
Regényeit saját borítóval és legtöbbjüket szintén saját illusztrációkkal adja ki.

Megjelent könyvek

Erelem-trilógia
Abszurd romantikus narrációs szatíra-trilógia. Antidepresszáns terápia (mentális besorolás). A sorozat egybefügg, de a harmadik rész külön is olvasható. A trilógia lezárult.
1. Erelem – eszetlen szerelem (2015, Blurb; 2015, MEK; 2017, szerzői kiadás) Formátum: papír- és e-könyv.

Tartalom:
A jóképű és kissé paranoiás adóhivatalnok beleszeret a nem csak kívül szőke, feketegazdaságban dolgozó hosztesszbe. „Ez valami vicc?” Az!
Ez a kötet nem egy szerelmesregény paródiája, hanem az összesé. De hogy ne csupán öncélú poénkodás legyen, természetesen van mondanivalója is: nem csak mínusz centikben mérhető a legmélyebb kapcsolat férfi és nő közt. Még ha ehhez az őrület határát kell súrolni a túloldalról…
 
2. Erelemkettó – duplán eszetlen szerelem (2018, szerzői kiadás) Formátum: papír- és e-könyv.
Tartalom:
Egy kabrió hasít végig a sztrádán, a kétszer megélt naplemente felé. Szökésben a tökéletesen tökéletlen páros, Tilda és Clifton, akik álnéven és igazi lúzerekként menekülnek a rendőrség elől. Így kezdődik az Erelem (eszetlen szerelem) abszurd romantikus paródia és narrációs szatíra folytatása, az Erelemkettő (duplán eszetlen szerelem).
Visszaköszön a többi eszetlenkedő: Tilda álleszbi húga, Janet, és a magányos szinglimami, Kristine, illetve a volt troll-éga, Tony, de még Russel, Janet álompasija is benéz. Azért jönnek sokadmagukkal, hogy tökéletes görbe tükröt mutassanak nekünk a gyarló, ámde megjavulásra képes és azt áhító emberiség érzelmi állapotáról.
És persze tovább bosszantja egymást az író két lírai énje, hogy az olvasó se unatkozzon. Felmerül a kérdés: meg kell-e magyarázni a viccet, vagy inkább énekeljünk gyerekdalt? Hányszor kaphatunk esélyt bármire is az életben?
A végére odakerül a mondanivaló is: a barátságról, a hűségről, a tiszteletről, az őszinteségről, meg a tizennyolcas karikáról, ami végül mégsem kell.
„A regényírás Tarantinója új műfajt teremtett ezzel a sorozattal” — J. Soldier, író

3. Mexerelem – triplán eszetlen szerelem (2019, szerzői kiadás) Formátum: csak e-könyv. 

Tartalom:
Elszabadulnak az indulatok és a kórokozók, később az ügyvédek és a károkozók a floridai Clearwaterben, amikor egy dühös vízvezetékszerelőnőt terápiás céllal megcsókol egy meditációs tréner, miután a nő összetörte a férfi kocsiját. A víz és a szándék lehet tiszta, de a fantázia biztosan nem az…
Na, a Mexerelem (triplán eszetlen szerelem) se egy szokványos tündérmese, mert a csók nem a finálé, hanem a nyitány. Ráadásul ennek a könyvnek a közepén van a vége. A végén pedig, ami nem a közepén van, jön egy híres ember is, és felsejlik a kérdés, hogy „hány happy end fér el egy szerkesztői íven?” Rossz tanács: mossuk agyunkat rendszeresen szappanoperával! Jó tanács: lapozzuk fel ezt a könyvet! Ami biztos kiderül: ennyi oldalnyi marhaság elfér duplaannyi oldalon is!
Aki olvasta a szerző Erelem (eszetlen szerelem) és Erelemkettő (duplán eszetlen szerelem) című abszurd romantikus paródiába oltott narrációs szatíráit, és tetszettek neki, az a harmadik részben sem fog csalódni. Ha nem tetszettek neki, akkor sem. Az író énjei itt is osztják egymásnak a bölcs hülyeséget, és ismét több mondandó van a sztoriban, mint ami a felszínen hullámzik.
Bár új szereplőket ölhetünk a kedvünkre, ölelhetünk a keblünkre, valami, sőt valaki mégis összeköti őket az előző két könyvvel, és ez még nem minden!
Nagyon fontos megjegyeznünk, hogy a könyv megírása során egyetlen kabrió, baseball-ütő, spoilerező író vagy Bear Grylls sem sérült meg.
„Robin O’Wrightly, te nem vagy százas!” — L.J. Wesley, író

Tripiconi sztori-sorozat
Ifjúsági (12+) sci-fantasy kalandregények. Ifjúságnevelés (mentális besorolás). A sorozat egybefügg, még további részek vannak tervben (eddig plusz négy).
1. Az amulett rejtélye (2017, Mogul) Formátum: papír- és e-könyv.

Tartalom (cselekményleírás van benne!):
Van egy hely, amelyet soha nem fogunk megtalálni a térképen, hiába keressük: ez Tripicon, egy szigetállam az Észak-Atlanti-óceán kellős közepén. A valaha szebb napokat látott, ám most már csak vegetáló birodalomban az uralkodó Ponti-hercegség teljesen modern, de mindentől elzárt életét éli.
Egy augusztusi szombat délelőttön az unatkozó koronaherceg, Matteo még nem is sejti, hogy aznap délután kezdődik csak el a Tripiconi sztori hihetetlen története: az első, Az amulett rejtélye című részben, egy hét leforgása alatt teljesen a feje tetejére áll a világ. Az oka egy titokzatos, „tengertörött” idegen fiú, akit félholt állapotban, egy különös nyakékkel együtt, a parton talál meg Arabella kishercegnő, Matteo unokatestvére.
Innentől kezdve nincs megállás: a pörgő lendületű, fiatalos humorral átszőtt, ismeretanyagban és párbeszédekben gazdag, érzelmes kalandfolyamban sok kérdés és kétely merül fel.
Vajon ki lehet ez a srác, és mit akarhat Tripiconban? Mi az a türkizkék fényű kristály, melyet a nyakában hord? És mi történik akkor, ha ellopják tőle? Vajon megtalálják-e a kérdésekre a választ, amikor szorít az idő?
Keresd a többi részt is, és olvasd el, hogy megtudj mindent!

2. Város a föld alatt (2018, Mogul) Formátum: csak e-könyv. 

Tartalom (cselekményleírás van benne!):
A térképről hiányzó Tripicon szigetcsoportja alatt egy még kevésbé ismert hely húzódik meg a földkéregben: Perallantisz, a Város, melynek burka alatt háromezer ember élete forog veszélyben egy közelgő természeti katasztrófa és egy állampuccs miatt. Időben is visszamegyünk: egy hónappal Az amulett rejtélye c. rész előtt kezdődik a történet. Daniel Amata épp szökésre készül szerelmével, Gregoriával, hogy elkerülje feláldoztatását a népe túléléséért. Szerencsétlenségére azonban tervét nem viheti véghez, ugyanis elrabolják, és ismeretlen helyre hurcolják, hogy kitöröljék emlékeit a lányról. A sorsára hagyják, így kerül Tripiconra, de pechjére az amnézia szinte mindent érint az agyában, így a küldetését is. Az egy hét alatt visszatérnek bizonyos emlékei, de azok nem, amelyek kiderítenék, ki küldte a szigetre, hol vannak a szülei és ki akarja megölni őt. Nincs sok ideje, de azt érzi: csak a tripiconiak segíthetnek rajta és a népén is…
A Tripiconi sztori második, Város a Föld alatt című részében folytatódik a nem mindennapi szigetország és az alatta elterülő, ismeretlen, hihetetlen világ kalandos és fordulatokban gazdag története, a már megismert és plusz szereplőkkel, régi és új helyszíneken. A jelszó: semmi nem az, aminek látszik!
Mi lesz Daniellel, ha visszakapja az emlékeit?
Találkozik-e újra Gregoriával?
Folytathatják-e ott, ahol abbahagyták?
Képes-e a királyfi jó vezetőként helyesen dönteni?
Legyőzi-e azt, aki őt meg akarta ölni?
Sikerül-e csapatával életben maradni a Föld alatt?
Keresd a többi részt is, és olvasd el, hogy megtudj mindent!

3. A lantidák felfedezése (tervezett megjelenés: 2021, Mogul) Formátum: csak e-könyv. 

Tartalom (cselekményleírás van benne!):
A tripiconi szigetvilágban és föld alatt is felgyorsulnak az események: a két csapatra oszlott küldetésteljesítők, a Savájeél és a Lantanera külön-külön próbálnak mindennap előbbre jutni a rejtélyek szövevényében, és esténként és reggelente megbeszélést tartani. A második nap azonban földrengés sújtja Perallantisz Városát, melynek epicentruma felett pont Daniel és a Pontik tartózkodnak, ez a szerencsétlenségük. Vagy mégsem? Mert innentől kezdve minden bonyolultabb, de egyszersmind komolyabb is lesz: a Pontik és az Amaták közös sorsa is megpecsételődik…
A Tripiconi sztori harmadik, A lantidák felfedezése című részében a nem mindennapi szigetország és az alatta elterülő, hihetetlen világ kalandos és érzelmekben gazdag története új fordulatot kap, megmutatja a titkait. A már megkedvelt szereplők még közelebb kerülnek egymáshoz, és régi ismerősök is felbukkannak a történetben. Ebben a részben minden szál összefut, de még nincsen vége, korántsem…
Mi történik Daniellel és Arabellával a földrengés idején?
Létezhetnek-e a legendás lantidák, a földfelszíniek és a földalattiak mindent túlélő hibridjei?
Meddig bírja egy sérült atlantida a Városban?
Lehet-e jövője egy felszíni srácnak egy földmélyi lánnyal?
Megtalálják-e az Amatákat, Hieronimuszt és Szolt?
Vajon mi vagy kicsoda köti össze Tripicont és Perallantiszt még rajtuk kívül?
Keresd a többi részt is, és olvasd el, hogy megtudj mindent!

Wetoo-sorozat
Lélektani krimik-thrillerek az erőszak témájában. Dühkezelő program (mentális besorolás). A részek különállóak. A sorozat bővítése tervben van (plusz két rész).
Álomtalanítás (2016, Ad Librum [visszavonva]) Formátum: papírkönyv. Besorolás: 16+
1. Kettős kereszt (2018, Mogul) Formátum: papír- és e-könyv. Besorolás: 18+ 

Tartalom:
A rémálomban egyetlen jó dolog van: az ébredés. Kivéve, ha a valóság szörnyűbb, mint az álom.
A Gyilkos emlék kisregényben két nő idővonala tárul elénk, az egyikük, Connie V. Marshall, fotós már túl van élete legdurvább cselekményén: ámokfutást végzett egy irodában, maga után hagyva 15 áldozatot. A másik, Shauni Hullivan, nyomozó pedig még előtte áll a saját legdurvább élménye feldolgozásának: miért lát rettenetes rémálmokat nemi erőszakról és képtelen lefeküdni férfiakkal? Két nő üldözi a gólemét, egymást és végül önmagát. Mindeközben nem is sejtik, hogy sorsuk több szálon kapcsolódik össze, mint azt hitték… Mindketten a saját poklukból indulnak, de eljutnak a saját Paradicsomukba a végén?
A Tinnitusz novellában egy házaspár konfliktusa egy buli után bontakozik ki, amikor nem várt vendégeik érkeznek… Ismerik-e egymást annyira, hogy megmentsék az életüket?
A Testcserés számadás előzetes egy nagyon megosztó és bizarr erotikus-misztikus lélektani thrillerhez. Sarah Z. Montgomery nem mindennapi nő: képes lélekként testekben utazni, így spirituális testszállítóként tevékenykedik. Saját erkölcsi állapota és a házassága is komoly veszélybe kerül egy félresikerült küldetésben. Vajon el lehet viselni a lelki erőszakot? És mi lesz a Montgomery család további sorsa?
A #WeToo – Kettős kereszt vérmes, tabudöntögető lélektani thrillere mindannyiunk története, akár keresztülmentünk a családon belüli erőszaktól a szexuális abúzuson át a totális lelki és testi sérülésig, akár nem.
  
2. Testcserés számadás (2019, Mogul) Formátum: papír- és e-könyv. Besorolás: 18+ 

Tartalom:
„A nevem Sarah Z. Montgomery. Hivatásos médium vagyok, a munkaköröm spirituális testszállító. Hova visz ez a küldetés? Mit tanít a szabad akarat? Biztos, hogy elveheted azt, ami a másé, csak mert épp nem nála van? Hol van a határ? Akarod tudni?”
Sarah saját erkölcsi állapota és a házassága is komoly veszélybe kerül egy félresikerült küldetésben. De ez már nem csak róla szól: Richard, a férje nem akar mást, mint visszakapni a lélekben elvesztett feleségét, és ezért képes a legborzasztóbb döntést is meghozni. A következményekkel persze nem számol… Véronique rosszkor van rossz helyen, vagy éppen nincs, és bár nem áldozattípus, mégis nagy bajba kerül. A vőlegénye, Fréderic pedig komoly harccal kénytelen szembenézni, ha nem akarja elveszíteni a szerelmét. És egyáltalán nem tudni, mi lesz a többiek sorsa, akiket még magával ránt az általuk nem irányítható szerencsétlenségek sorozata…
A #Wetoo2 – Testcserés számadás első fele a #Wetoo – Kettős kereszt című részben már olvasható volt, de most kitárul előttünk a folytatás is. Ez a kegyetlenül szókimondó, bizarrul részletes, erotikával teli, tabudöntögető történet mindannyiunké. Akár keresztülmentünk a családon belüli vagy bármilyen nemi erőszaktól a totális lelki és testi sérülésig, akár nem.

Emlékkönnytár-sorozat
Romantikus történelmi családregény és novellák. Érzékenyítő kurzus (mentális besorolás). A részek nagyrészt különállóak, számozatlanok. A sorozat bővítése tervben van (plusz két rész).
Emlékkönny – Egy igen-zet története (2015, MEK [visszavonva]; 2020, Mogul) Formátum: csak e-könyv. 
Tartalom:
Az első világháború vége után két évvel, a gyűlölet és félelem káoszában szerelem bontakozik ki egy fiatal francia katona és egy falusi magyar leány között…
Van-e közös jövőjük a trianoni békeszerződés árnyékában, vagy elsöpri őket a történelem vihara?
Mitől válik mégis különlegessé ez a történet, ha egyszer a háborúban oly gyakori esemény övezi?
Vajon összehozható-e újra a viharvert, csonka család, és ha igen, hogyan, ha pedig nem, miért?
Hogy tudta meg a szerző ezt az egészet?
Mi lett volna, ha…?
És mi történt valójában?
A szeretet és a szerelem vajon tényleg mindent legyőz?
Erre a tömérdek kérdésre Robin O’Wrightly harmadik regénye, az Emlékkönny válaszol.
1920-tól napjainkig száz év pereg le, amelyben egy megrendítő családi legendárium tárul fel valós eseményeken alapuló, de mégis meseszerű formában.
A könyv célja a halottak hazugságból való megtisztítása, a lehetséges bűneik feloldása, és a megismert igazság kimondása.

Amor vincit omnia (2020, Mogul) Formátum: csak e-könyv.
Tartalom: 
„Muszáj elolvasnotok, hogy ti is megértsétek!” ~ Krencz Nóra, író
Párizsban, 2015 novemberében a legfeketébb péntek tizenharmadikára eszmélt a francia nemzet. A Bataclan színház és a Saint-Germaine stadion ellen elkövetett terrorcselekmények miatt így írta be magát a francia történelembe.
Perle Debouche, Jean-Pierre Moulin ükunokája készülődik a tizennyolc éves születésnapját megünnepelni az Eagles of Death Metal zenekar koncertjére. Nem sejti még, hogy az élete egy csapásra megváltozik, és aznap este kénytelen tényleg felnőtté válni, amikor meglegyinti az erőszakos halál szele…
Ez a novella is valós eseményeken alapul, de mégis kitalált szereplőkkel dolgozik. Csak érintőlegesen kapcsolódik az Emlékkönny történetéhez, ám annak egyetemes üzenetét hivatott közvetíteni, és emléket kíván állítani az elhunytaknak és az élőknek is.
„Csak azért sem gyűlöllek titeket!” ~ Antoine Leiris

Második esély (2019, szerzői [nincs ISBN]) Formátum: csak e-könyv. 
Tartalom:
Helen két kisgyermekével magára marad a második világháború Amerikájában, amikor a férje, Joshua nyomtalanul eltűnik a fronton. Vajon segíti-e őket a jósorsuk? Érdemes-e kitartani a szeretett férfi emléke mellett? Mit bír ki egy asszony szíve, ha a halottnak hitt családapa újra felbukkan és súlyosabb titkokat hoz magával, mint amit más elviselni képes? Meddig megy el az igaz szerelem ereje? Robin O’Wrightly kis novellája az emberi esendőség fölött aratható győzelem reményét és a szeretet örök üzenetét hirdeti, az írónőtől megszokott, váratlan és tabudöntögető cselekménybeli fordulattal együtt. Kuckózz be a fotelba a fa mellé, és olvass egy jót!

Rigók & Mundik-sorozat
Abszurd romantikus-erotikus narrációs szatíra-trilógia. Másnéven “kilógia”, mert a számozása eltér a hagyományostól. Andidepresszáns felnőtteknek (mentális besorolás). A sorozat egybefügg, de a másfeledik rész külön is olvasható. A trilógia lezárult.

1. Andrea & Andrea (2018, Mogul) Formátum: papír- és e-könyv. Besorolás: 18+ 
Tartalom:
Abban nincs semmi különleges, hogy egy milánói férfi, bizonyos Andrea Rigo, aki éppen felfüggesztett nyomozóként tengeti unalmas napjait, csomagot kap a postástól. Az már inkább furcsa, hogy a pakkot másnak szánták, neki ez azonban egyáltalán nem tűnik fel. Hogy miért? Mert a címzett Rigó Andrea, egy magyar vendégmunkás nő, aki diplomás létére két műszakban dolgozik, és tíz házszámmal odébb lakik. Ő nagyon is hiányolja, és felkerekedik, hogy kiderítse: hova került a küldemény… Mi lesz ebből?!
Semmi komoly – vagy épp túlságosan is?
Mennyire kavarhat be két egyéjszakás szerető, ha kávéházas?
És ami a legfontosabb: meg lehet-e menteni a Földet a totális kipusztulástól és a gépek rémuralmától?
Robin O’Wrightlynál, a narrációs szatíra meghonosítójánál ismét elgurult a pirula: az Andrea & Andrea című romantikus-erotikus sci-fi-krimi-paródia így született meg. Az író két énje a kiborulás szélére juttatja még a főhősöket is…
18+ Kedves kiskorú embertársam! Ebben a kötetben csupa olyat olvashatnál, amit már egyébként is tudsz. Szóval ez nem érdekes, és nem is neked szól! Bocsi! Passzold le szépen anyuéknak! Köszi!

1,5. Andrea tutto bene (2020, Mogul) Formátum: csak e-könyv. Besorolás: 18+ 

Tartalom:
Ha 2020, akkor karanténnapló. Nem is az a fontos, ki írja, hanem hogy kiről írják.
Andrea Rigo egy teljesen átlagos olasz férfi, foglalkozására nézve rendőrhadnagy a gyilkossági csoportnál. Átlagon kívülivé viszont a magyar felesége teszi, Rigó Andrea, akit a férje a névazonosság miatt, a nem hivatalos harmadik nevén Zsófiának, azaz Sofiának szólít. Fél esztendős ikreikkel, Tonióval és Leonával együtt a milánói lakásukban rekednek, a kijárási korlátozás miatt, a 2020-as év koronavírus-járvány időszakában. Mindketten tandemben állnak neki naplót írni: Andrea mobilon, Andi/Sofia füzetben. Mert még csak akkor kezdődik igazán az egyébként sem unalmas életük…
Ez a keserédes narrációs szatirikus naplóregény, az Andrea & Andrea mellékszálon való folytatása nem akarja megváltani a világot. Egyrészről szeretne picit jókedvre deríteni mindenkit, aki olvassa a Rigók mindennapi balfékségeit és az íróval, a főrigó Robinnal folytatott betű¬csatáit. Másfelől tisztelettel adózik a híres olasz életszeretetnek és családi összetartásnak. Mert valljuk be, ha ez az időszak elmúlik, a világon már semmi sem lesz ugyanaz.

2. Tonio & Leona – Egy emberpár tragikomédiája (2021, Mogul) Formátum: csak e-könyv. Besorolás: 18+ 
Tartalom:
Van az úgy, hogy hirtelen megszületik a semmiből egy férfi és egy nő, akik közös nevezőre jutnak, aztán jól egymásba gabalyodnak. Ismerős? Ha Andrea Rigo és Rigó Andrea történetét már olvastuk, akkor jogosan merül fel a kérdés: mi a helyzet a szálaikat beteg módon mozgató másik két szereplővel, Tonio és Leona Mundival? A legtöbb olvasó a szívébe zárta a „két lökött perverzkét”, így lehetetlen, hogy nekik ne legyen egy saját, külön bejáratú sztorijuk ezen az újraindított földkerekségen. Mindenre választ kapni ebben az őrületes erotikus sci-fi paródiában: megkapják-e a Mundik, amire vágynak? Hogyan és miért váltak olyanná, amilyenné? Mi volt előbb, a gép vagy a lázadás? Keresztüljut-e a saját poklán ez a kicsavart Ádám és Éva? Vajon minden szál összefut? Meddig tart egy örök szerelem? És amikor azt hiszi a kedves olvasó, hogy nem lepődhet meg jobban, Robin O'Wrightly, a narrációs szatíra meghonosítója lehajít egy kisebb atombombát… csak hogy végre pontot tegyen ennek a mondatnak a végére.
18+ Kedves kiskorú embertársam! Ha az előzőt olvastad, hát… lelked rajta. Ha ezt is elolvasod, én előre szóltam! Ez durvább, mint az…

Menedék (A követ 2., Megszámlálhatatlan 5.)

Krencz Nóra írónő sorozatának része (ld), vele közös társulásban írt regény. Varázslatos hipnózis (mentális besorolás). 
Tartalom:
Örök magányra kárhoztatott-e egy újraéledő, csak mert tönkretették az életét, vagy elfogadhatja, ha megtalálja a kiérdemelt boldogság? Akkor is, ha nem onnan érkezik, ahonnan várná? Semmi sem olyan egyszerű, és nem az, aminek látszik!
Két esztendő telt el azóta, hogy Nympha királynő visszakapta szabadságát és hatalmát Moreenben, s éli a nemesség mindennapi, kissé unalmas életét. Legjobb barátnője és bizalmasa, Livly még mindig a segítségére van. A múlt borzalmai sötét árnyékot vetnek a lelkére, s fogadalmat tesz: soha többé nem enged közel magához senkit. A sors azonban nem csupán közbeszól, de ki is csavarja a számításait…
Mindeközben, a szomszédos Wertelben egy fiatal varázsló, a mágustanács legígéretesebb tehetsége, Yohan útnak indul Moreen felé. A magányos farkas ki akarja deríteni, hogyan vethet véget a boszorkányok és az újraéledők között dúló évszázados háborúnak. Egy borzasztó mészárlás híre billenti ki nyugalmából, egyúttal a saját szívében tátongó ürességet okozó, személyes tragédiájának forrására is választ keres…
Az írónők, Nóra és Robin, két karakterük szálát fonják össze egyetlen, közös történetbe.
Dupla kaland, izgalom és kíváncsiság: ketten együtt vajon mire jutnak majd?

Külső hivatkozások
Saját honlap: https://robinowrightly.com/
Moly alkotói profil: https://moly.hu/alkotok/robin-owrightly
Facebook-oldal: https://fb.com/borka.robin


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése