Géczi Viktória

Géczi Viktória (1987. 11. 09. Budapest - ) magyar író.

Tanulmányait egészségügyi és szociális vonalon végezi. Kamaszkora óta ír, elsőként rajongói írásokat, majd novellákat, regényt. Elsősorban lélektani és szociális témákban alkot.

2013-ban megalapítja a BOOK csoportot (Babits Országoninnenéstúl Olvasói Kör), majd a Babits kört, egy kis baráti társaságot, melynek tagjai tanárok, irodalmárok és lelkes olvasók. A csoport a klasszikus irodalmi értékeket helyezi előtérbe, tagjai humanisták, akik elítélnek mindennemű negatív diszkriminációt.

Szenvedélyesen olvassa és kutatja a Nyugatos szerzők műveit, 2017-ben megszerkeszti az általa ezer legszebbnek vélt magyar költemények listáját, amit a Babits kör facebook oldalon két éven keresztül versről-versre közzé is tesz Ezer Magyar Vers címen.

2013-tól kezd el dolgozni első regényén, ami Illés öröksége címen jelent meg 2020-ban. Célja a könyvet igényes, klasszikus szépirodalmi stílussal írni, eltérni a mai lebutított trendektől. Saját tervezésű borítója a 2020 legszebb könyvborítói közönségszavazáson döntőbe kerül (hogy nyer-e, az február 21-e körül derül ki). Jelenleg a Minka látomása című könyvén dolgozik.

Hobbija az olvasáson kívül ruhák és táskák varrása, natúr kozmetikumok és szappanok készítése valamint a kertészkedés. A HazaÍrók lelkes tagja.

 Elérhetőségek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése