Túlélőfelszerelés íróknak

 


Mi az a túlélőfelszerelés íróknak? Azon dolgok összessége, amik elengedhetetlenek az írás folyamatához, vagy nagyban megkönnyítik azt. Novemberben az összes lehetséges trükköt és könnyítést érdemes kihasználnod, ha remek eredményeket akarsz elérni. A túlélőfelszerelés is egy ilyen könnyítésnek nevezhető. Mindenki túlélőfelszerelése valamennyire el fog térni egymástól, hiszen máshogy írunk, másféle körülmények között. Azonban néhány olyan eleme is van, ami a legtöbbeknél megegyezik. Itt egy példa egy történetfelszerelésre kategóriákra bontva:


TECHNIKA:

💻 laptop

💻 fülhallgató

💻 lejátszási lista

💻 discord



PAPÍROK ÉS ÍRÓSZEREK:

📋 történetfelszerelés (írónapló, munkafüzet, jelenetsor/vázlat)

📋 kedvenc toll

📋 post-itek



KOMFORT:

☕ illatgyertya

☕ fények: fényfüzér, olvasólámpa

☕ kedvenc, kényelmes ruhadarabok

☕ tea/kávé



Miben könnyíti meg a dolgod, ha van egy ilyen listád a történetfelszerelésedről? Először is, mikor összeállítod, átgondolod, mi mindenre lesz szükséged novemberben, így időben beszerezheted/alkalmassá teheted használatra. Egy példa: a fülhallgatód egy ideje vacak, már rég le akarod cserélni, de még nem jutottál el odáig. Vegyél újat még időben, hogy ne a nano alatt menjen tönkre, mikor égető szükséged van rá!

Másodszor, ha úgy döntesz, hogy kimozdulsz írni pl. kávézóban vagy könyvtárban, akkor ez a lista segíteni fog abban, hogy miket kell magaddal vinned. Így semmi fontos nem marad otthon, és nem leszel hátráltatva a munkában. (Persze a kedvenc pizsidet és az illatgyertyádat nem kell magaddal vinned.)

Mire figyelj, ha összeállítod a saját túlélőfelszerelésed? A fenti egy általános lista általános pontokkal. A személyre szabott túlélőfelszerelésedben egyéb kategóriák is lehetnek, részletezheted mennyi lejátszási listád van, mi a neve, miből áll a történetfelszerelésed pontosan, milyen egyéb írószer-kellékeket használsz, milyen illatú az illatgyertyád stb stb.

Jelvény is jár azért, ha te is összeállítod a túlélőfelszerelésed!




Ehhez a történetfelszereléshez a forrásom volt:
https://www.youtube.com/watch?v=o_P39LmjgmI&list=PLS55lX3rGvatbJIf_OicoW3Z5pBleoq-9&index=2&ab_channel=RachaelStephen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése