Ti írtátok: Eöri Klaudia recenzió

Ez az a könyv, ami annak ellenére sem tudott nem érdekelni, hogy egy kisebbeknek való mesekönyv.
Gondoltam, majd elajándékozom valamelyik pici rokonomnak... de nem, azt hiszem, ezt most önző módon megtartom! Majd olvasok nekik belőle, ha meglátogatnak...
Dóri és Anita könyve szerintem minden olvasót levesz a lábáról, ahogy biztosan a kicsiket is, mikor anyu-apu és a többiek felolvasnak nekik.
Ugyanis Lillen, a mi cserfes tündelányunk amellett, hogy nagyos szép és csinos, - kedves, együtt érző, barátságos, kíváncsi és kalandvágyó is. Szomjazza a tudást, és kirándulásai során egyre csak gyűjti a barátokat, és általuk a legújabb tudnivalókat.
Nehéz kedvencet kiemelni a kis történeteiből, de egyet-egyet mindkét íróhölgytől szeretnék megemlíteni... :
Csete Dórától "A pipacsmező" talán, ami nálam egy hangyányival elnyerte az első helyezést. Itt Lillen megismerkedik egy Harmat nevű tündérkével, és egy csodálatos gesztusnak lehetünk részesei...
Kőszegi- Arbeiter Anitától pedig a "Lillen és a sellő" Itt még egy Lillennél is cserfesebb, huncut sellőlány, Nixi az új szereplőnk, aki igencsak sokat dobott a könyv vidámságfaktorán.
És Sándor Anita által rajzolt képek is nagyon aranyosak, szépek, ízlésesek és igényesek! Úgy nézegetem őket, mint a kisgyerekek, közülük is nehéz kedvencet választani, de talán az én szívemhez most a "Lillen és a főnix"-es, ami legközelebb áll. Ezen Lillent az anyukájával láthatjuk a kandallótűz előtt ülve, miközben a lángok között Írisz, egy főnixmadár jelenik meg.
Bár gyermekeim (még) nincsenek, de úgy vélem, igazán jól mesélni csak azon mesekönyvekből lehet, amit maga a felolvasó is tud szeretni, élvezni.
Nos, tündevilág kedvelő anyukák, ez a kedvencetek lesz! Viszont akitől eddig távol állt ez a műfaj, ideje belekóstolnia, mert e könyv által hihetetlen könnyen szerethetőnek vélem.
Leginkább esti mesének ajánlom... Vannak benne vidám, mókás részek is, de inkább a meghitt, elgondolkodtató és lenyugtató stílus, amit a csajok papírra vetettek. Szerintem az ilyen meséktől csendesednek el könnyebben a kicsik, és álmodnak gyönyörű-szép álmokat.
Lányok, munkátok gyümölcse egészen édesre és mégis egészségesre sikerült! Ami a célcsoportot nézve kiemelkedően fontos!
Így minden lurkó és olvasó-felolvasó nevében köszönöm, és még sok-sok Lillen kalandba bízva kívánok további jó munkát és sok sikert nektek!
És ami azt illeti... én speciel imádnék a tündelánnyal egy ifjúsági regényt, s majd később a felnőttkorára épülő történetet is...! Megértem, ha a gyerekeknél maradtok... de azért még reménykedem, hátha mi is kaphatnánk egy nagyobb szeletet ebből a kedvességből!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése